Montering & Vedlikehold

Du er her:
Montering & Vedlikehold

Monteringsvideo av Hjellegjerde® General & 215

VEDLIKEHOLD AV MØBLER

Hvordan ta vare på møblene dine?

Med enkelt vedlikehold kan du forlenge levetiden til møblene dine. Ved bruk av riktige pleieprodukter etter materiale og behov, kan du nyte møblene dine år etter år! 

Skinnmøbler

Til dekkfargede huder anbefaler vi å bruke Colourlock Leather Care. Dette settet består av Leather Soap og Leather Cream. Såpen er mild og effektiv til rengjøring og kremen er en unik vedlikeholdskrem som forhindrer sprekker og lar skinnet puste. Kremen inneholder også UV-beskyttelse som hindrer møbler i å falme. Denne bør brukes to ganger i året for best resultat. 

Tekstil

Tekstilimpregnering beskytter enkelt møbler mot flekker og fukt. Møblene blir mer vannavstøtende slik at væske ikke trekkes inn i stoffet. Universal protector m/silikon passer til alle tekstiler som ikke er behandlet med teflon og scotchgard. Universal protector rød passer til møbler i mikrofiber, eco hud, ull og velur. For å fjerne lukt og smuss anbefaler vi å bruke tekstilrensen Textile Shampoo. Denne er mild, konsentrert og effektiv – og passer til møbler og tepper i tekstil. For mer vanskelige flekker som rødvin, syltetøy og lignende er Total Clean helt super! 

Tremøbler

Tre er et levende naturmateriale som trenger pleie og vedlikehold. Det er derfor viktig at disse møblene blir behandlet riktig. For oljede heltre møbler anbefaler vi at møbelet blir behandlet når det er helt nytt og cirka to ganger i året. Ved å olje møblene impregneres treverket og beskyttes mot uttørking og sprekker. Har du for eksempel et hvitoljet spisebord anbefaler vi å bruke Rubinol hvitolje. Denne oljen inneholder hvitpigmenter som gjør at møbelet lysner og beholder fargen. Er møbelet med nøytral/naturlig farge, anbefaler vi å bruke Rubinol Mineralolje eller Danish Oil. Begge disse beskytter treverket mot uttørking og sprekkdannelser. Den eneste forskjellen er at Danish Oil også kan brukes på hagemøbler, da den inneholder soppdrepende midler. 

VEDLIKEHOLD AV HAGEMØBLER

Hagemøblene dine utsettes for store temperatur- og værsvingninger gjennom året. Selv om dagens utemøbler tåler mye, anbefaler vi alltid å oppbevare hagemøblene på et tørt sted når de ikke er i bruk. Dette kan for eksempel være i en bod eller i en garasje. Hvis du ikke har mulighet til å oppbevare utemøblene dine innendørs, kan du sikre at vann og fuktighet ikke skader møblene dine ved bruk av møbeltrekk. 

Rotting

Rottingmøbler er veldig populære fordi de krever lite vedlikehold. Vi anbefaler å impregnere med Wicker & Textilene Protector for økt beskyttelse. Denne beskytter mot at smuss ikke skal feste seg på flettede møbler, og inneholder i tillegg UV-beskyttelse som motvirker falming. Hvis hagemøblene er skitne anbefaler vi å bruke Wicker & Textilene Cleanser. Denne renser rotting, texteline og metaller. 

Polywood

For å gi ekstra beskyttelse til dine hagemøbler i polywood/kunsttre anbefaler vi å impregnere med Polywood Protector. Hvis det oppstår flekker kan du bruke Polywood Cleaner, eller mildt såpevann ved rengjøring. 

Textilene & Olefin

Textilene er et slitesterkt syntetisk tekstil laget av PVC-behandlet polyester. Dette stoffet er værbestandig og krever lite vedlikehold. Vi anbefaler å impregnere hagemøblene i Textilene med Wicker & Textilene Protector og rengjøre med Wicker & Textilene Cleaner eller med mildt såpevann. 

Olefin er et meget slitesterkt og solid tekstil. Dette stoffet tørker raskt, og har høy lys og fargeekthet. Vi anbefaler å bruke tekstilimpregnering før bruk og gjenta etter rengjøring av møbelet. For å fjerne vanskelige flekker kan man bruke Total Clean. Putetrekk i olefin tåler også skånsom håndvask. 

Parasoll

Parasoller bør rengjøres regelmessig. Mildt såpevann holder, men vi anbefaler å impregnere den med Waterproofing UV-protection før bruk og etter rengjøring. Oppbevar alltid parasollen sammenslått og bruk parasolltrekk når det blåser. Om vinteren bør du oppbevare den innendørs på et tørt og godt ventilert område. 

Vinterlagring av utemøbler

Dagens hagemøbler er laget for å tåle mye, men vi anbefaler alltid å oppbevare hagemøblene innendørs om vinteren. Dette er med på å forlenge levetiden til møblene, slik at du kan nyte dem over flere år. Har du derimot ikke muligheten til å lagre utemøblene dine innendørs, har vi noen tips: 

• Sørg for at møblene er helt rene og tørre før lagring. 
• Oppbevar møblene i normal bruksstilling. 
• Bruk møbeltrekk av høy kvalitet i riktig størrelse og pass på at det er 5-10 cm mellomrom i bunnen slik at luft kan komme inn. Dette er for å hindre kondens. 

Tar du godt vare på utemøblene dine, kan du ha glede av dem i årevis! 

Hvordan unngå frostspreng?

Som sagt anbefaler vi vinterlagring av hagemøbler innendørs, men må du likevel oppbevare dem ute, er det noen forholdsregler du bør følge for å forhindre frostspreng. Før du lagrer utemøblene dine, er det viktig å sørge for at de er rene, tørre og at rammen er fri for vann. Alle våre aluminiumsmøbler har dreneringshull på undersiden av møblene. Dette gjør at vann fra fuktighet og regn slipper ut. I noen tilfeller kan det forbli vann i rammen, noe som er viktig å fjerne før frosten setter inn. Du kan enkelt gjøre dette ved å vippe møblene til det ikke kommer mer vann ut av hullene. Ved oppbevaring er det viktig at møblene står i den retningen møblene normalt brukes i. Dette er for å hindre at vann kommer inn i hullene der vann skal renne ut. Det er viktig at du bruker et møbeltrekk av høy kvalitet og i riktig størrelse. Vi anbefaler ikke presenning, da dette ikke gir tilstrekkelig lufting under lagring og kan føre til kondens. Det må også bemerkes at frostskader ikke dekkes av garantien. 

Siste nytt først!
Meld deg på vårt nyhetsbrev og sikre deg nyttig info om produkter & vareprøver, kampanjer & kupp m.m.